Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

“Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra” – írja Gyöngyösi Márton a hvg.hu-n. A jobbikos EP-képviselő szerint 

“Szerbiában ma ugyanúgy a párttagság az előrejutás záloga, a szabad sajtót üldözik, az ellenzékieket megfenyegetik, közben pedig a fiatalok tömegével hagyják el az országot, ahogyan itthon. Ebben a számunkra nem ismeretlen rendszerben kellett volna a szerb ellenzéknek értékelhető eredményt felmutatnia.”

A politikus négy következtetést is levont a magyar ellenzékre nézve az Aleksandar Vučićék kétharmados győzelmét hozó szerbiai választásból:

  1. a szerb ellenzék egy része bojkottal próbálta felhívni Európa figyelmét az ottani helyzetre, de az akció nem ért célt, a Szerb Haladó Párt a Néppárt tagja, Vučić pedig sorra kapta a gratulációkat – “A kivonulás, a bojkott és csendes ellenállás tehát nem működik.”
  2. “A megosztottság nem működik”
  3. “A civil jelöltek nem oldják meg” – Gyöngyösi ezt a következtetést abból vonta le, hogy az ország egyik leghíresebb színésze, Sergej Trifunović gyengén szerepelt
  4. “A határon túli magyarságot duplán nyomják el: A választás másik nagy „nyertese” a határon túli magyarok kilóra eladásának bajnoka, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) lett, akik büszkén jelentették be, hogy évtizedek óta ennyi mandátumot nem nyertek, pedig hát közben a délvidéki magyarság felére apadt.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares