Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A strandok fő gondja nem a koronavírus-járvány, hanem az, hogy az újranyitás, azaz pünkösd óta alig volt strandolásra alkalmas idő. A magyarországi fürdők egyeztetése még mindig tart a kormánnyal, saját akciótervet dolgoztak ki a túlélésért.

Boros László Attila, a szövetség elnöke a hvg.hu-nak elmondta, hiába az újranyitás, mert a kifejezetten barátságtalan májusi és júniusi időjárás és a még érvényben lévő korlátozások, például hogy csak a kültéri medencéket lehet használni, megnehezítette az újranyitott fürdők helyzetét, a forgalom a korábbi évekhez képest töredékére esett vissza országszerte. Több kisebb fürdő üzemeltetője döntött úgy, hogy ki sem nyitja már idén a kapuit.

A Fürdőszövetség elnöke szerint megbecsülni sem lehet azoknak a fürdőknek a fenntarthatóságát, amelyeket újranyitottak. Ez függ attól, hogy

  • milyen lesz az időjárás,
  • milyen gyorsan épül vissza a bizalom általában a turizmus, azon belül a fürdők iránt,
  • mennyi lesz a külföldi vendég, és esetleges hiányukat mennyiben tudják belföldi vendégek pótolni,
  • mennyi szabadsága maradt a vírusválság után az embereknek,
  • mennyi pénzt tudnak nyaralásra, pihenésre költeni.

Az elnök szerint június közepéig országszerte 20 és 30 százalék között szóródik az időarányosan kieső bevétel a tavalyi évhez képest.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares