Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elhibázott ivóvízminőség-javító program évek óta nem került szóba. Pénteken Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere arról számolt be, hogy egyeztetést folytattak a projekt helyzetéről.

Kivitelező, mérnökszervezet, üzemeltető képviselőivel egyeztettünk a mai napon a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt helyzetéről. Áttekintettük az eddig elvégzett feladatokat, a kivitelezés előrehaladását, illetve a felmerülő nehézségeket és a megoldásának lehetőségeit is.

– írta közösségi oldalán Farkas Éva.

A fideszes városvezetés szerint az elhibázott ivóvízminőség- javító programért az előző vezetés és dr. Buzás Péterék a felelősök. Az nem érdekli őket, hogy a társulás jegyzőkönyveiből pontosan kiderül, a kivitelezés készültségi foka 2014. augusztus 31-én (másfél hónappal az önkormányzati választások előtt) 13,19% volt.

A kivitelezést a KEVIÉP- A-HÍD konzorcium végezte Makón. Az A-HÍD Építő Zrt. a HÍD-csoport tagja. A Győr melletti Gönyüben több milliárdos beruházással bővítették a kikötőt. A kivitelezésre kiírt pályázatot az A-HÍD-Swietelsky Vasúttechnika Kft. – Mészáros és Mészáros Kft. alkotta konzorcium nyerte. Igen, az a Mészáros. Szóval a mi Lőrincünk az A-HÍD Zrt-vel is jó barátságban van.

A KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. egy debreceni vállalat. A hulladékgazdálkodással is foglalkozó Keviép építőipari csoport az állami gigaberuházások rendszeres kedvezményezettje.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares