Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Jakab Péter pártelnök és Brenner Koloman, a párt stratégiai tanácsának vezetője egy háttérbeszélgetésen mutatta be a sajtó képviselőinek a Jobbik Elvi Nyilatkozatát, így jelezve elkötelezettségüket azon társadalmi célok iránt, amelyeket kitűztek a párt elé, majd a dokumentumot a frakció minden tagja, és a regionális igazgatók is aláírásukkal szentesítették.

Brenner Koloman hangsúlyozta, az Elvi Nyilatkozat a néppártosodási folyamat megkoronázása, és egy új korszakot jelent a Jobbik életében.

Úgy gondolom, hogy a néppárti Jobbik elnöke, Jakab Péter visszaadta ezzel a Jobbik lelkét

– fogalmazott a politikus.

Jakab Péter beszédében arról beszélt, a néppártosodási folyamat ezzel véget ért, amely sikeresen vizsgázott a tavaly őszi önkormányzati választásokon, hiszen nagyon sok településen, ideológiától függetlenül képesek voltak a magyar emberek jobbikos jelölteket választani. Minden tisztességes magyar embert tudunk képviselni, de ezt a választók is látják – magyarázta a pártelnök.

Hangsúlyozta azt is, a Jobbik megérkezett oda, ahol egy nemzeti néppártnak lennie kell, a centrumba, ahonnan a szabadság és gyarapodás lehetőségét kínálják a választóknak, főleg azoknak, akiknek ez nem adatott meg az elmúlt 30 évben.

Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, “röviden, magyar néppártként” definiálta a Jobbikot Jakab Péter, keresztényként szolidárisak vagyunk, de nem toleráljuk, aki meglopja a nemzetet – tette hozzá.

Elhangzott, nem változott a cél az Alapító Nyilatkozathoz képest: egy független, élhető, büszke Magyarország megteremtése, ahol nem a globalizáció, hanem a lokalizáció, nem a multik, hanem a kkv-k és a civilek a fontosak, és nem nagy nemzetközi szervezetektől várják a segítséget. A nemzetközi politikára kitérve megfogalmazta véleményét a nyugat-európai gazdasági kitettségünkkel kapcsolatban is:

nem diktatúrát akarunk építeni rabszolgákkal, hanem egy független országot gyarapodó emberekkel, amit “nem egy zsarnok mindennapi szeszélye vezet”.

Kiemelte a fontosságát a szabadságnak, amibe a tisztességes jövedelmet, a minőségi oktatást, a színes tájékoztatást sorolta, “anyagilag és szellemileg is erős középosztályra van szükség” – húzta alá Jakab Péter.

A pártelnök szerint az Orbán-kormány a vidéket soha nem akarta megerősíteni és most igyekszik lenyomni arra a szintre Budapestet is, “de a vidéki nem másodrangú állampolgár” – tette hozzá. A Jobbik szerint a vidék elmaradottsága a magyar állam hibája.

A Jobbik továbbra is a rend pártja – hangsúlyozta Jakab Péter. Eltökéltek vagyunk, hogy meg kell védeni Magyarországot a bevándorlástól, a digitális bűnözéstől, ugyanúgy, ahogy a mindennapi bűnözés okaitól, a társadalmi elmaradottságtól,

“a Jobbik jövőképében a bűnözést felváltja a rend”

– szögezte le.

Jakab Péter szerint a saját tolvajaitól kell megvédeni ezt a hazát, ezzel párhuzamosan valódi tisztességes versenyre van szükség a gazdaságban, nem a párt lojalitásának, a miniszterelnökhöz való viszonynak kellene döntenie.

“A verseny szabad lesz, Mészáros meg nem”

– fogalmazott.

Jólétet minden magyarnak, ez az esszenciája a Jobbik Elvi Nyilatkozatának – zárta a Jobbik elnöke.

Balczó Zoltán, a párt 2003-as alapító elnökségének utolsó, még a Jobbikban politizáló tagja azt hangsúlyozta ki, hogy az Elvi Nyilatkozat teljesen összhangban van az Alapító Nyilatkozattal.

A néppártiságnak azt kell jelentenie, hogy a politikájával kész a legszélesebb rétegek képviseletére, de legyen közben ideológiája.

A Jobbik Elvi Nyilatkozata ide kattintva olvasható el.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares