Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Veszélybe került a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének működése. Júliusban 250.000 forintra lenne szükségük ahhoz, hogy fennmaradhassanak, ellássák az állatokat, parazitairtó szereket, gyógyszereket vásároljanak, és kifizessék a számláikat.

Eddig összesen 13 500 forint gyűlt össze. Ez az összeg egy heti élelmet sem fedez – mondta Balogh Ernő a szervezet elnöke. Hozzátette, rendkívül aggódnak, ugyanis csak az állatbarátok adományaira számíthatnak. Nincs állami vagy önkormányzati támogatás erre a célra, egy biztos, rendszeres bevétel, amelyből gazdálkodhatnának. Minden nap, minden hét és minden hónap fejtörést okoz, a bajba került és segítségre szoruló állatok száma pedig folyamatosan nő.

Az elnök kiemelte, szűk csapatuk saját pénzéből is támogatja az egyesületet, de ez kevés. Kis létszám mellett is százezrekre van szükség ahhoz, hogy működni tudjanak. A szervezetnél ugyanis a kutyusok havonta szívféreg megelőző tablettát kapnak, rendszeresen részesülnek külső és belső parazitamentesítésben, és mindennemű állatorvosi ellátást megkapnak, az oltásoktól a chipig. Emellett a cicák is chippel vannak ellátva, mert ez is fontos.

Az egyesület az utóbbi hetekben is több új, segítségre szoruló állatot fogadott be, köztük süniket, cicákat és kutyákat. Mini központjukban folyamatosan telt házzal működnek. Az örökbefogadások száma nagyon alacsony, legutóbb pár napja lelt szerető családra Cucli és Csipesz akik több, mint egy éve voltak a szervezet gondozásában.

Ha támogatni szeretné az egyesületet akkor a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra utalva tudja ezt megtenni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares