Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2010-ben Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég ledes közvilágítást alakított ki. A céggel kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, de a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. A hódmezővásárhelyi önkormányzat most azt közölte, 410 lámpa nem megfelelően működik, ezeket idén szeptemberig lecserélik.

A ledes közvilágítás kialakítása volt a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég referencia munkája 2010-ben. Hódmezővásárhelyen vezették be először, ezt követően kaptak további megbízásokat. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, de az OLAF szerint ez nem érvényteleníti a megállapításait és bizonyítékait. Ennek megfelelően később pénzügyi jóvátételt is kérhetnek Magyarországtól, amit a magyar adófizetők fizethetnek vissza.

A világítás átállása után Hódmezővásárhelyen többen is panaszkodtak arra, hogy éjszaka sötétek a város utcái. Kiderült, hogy 410 lámpa nem megfelelően működik. A már alig, vagy egyáltalán nem működő lámpatesteket a tervek szerint több turnusban cserélik ki, elviekben szeptember közepén már mind a 410 kicserélt lámpa megfelelően fog világítani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá