Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt – közölte a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

Schamschula György azt mondta, hogy a postai szolgáltatóknak földrajzi és személyi megkülönböztetés nélküli szolgáltatást kell nyújtaniuk, ezt azonban gazdasági alapon sokszor nem lehet megtenni. Az EU emiatt olyan támogatási rendszer hozott létre, amely lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy támogassák saját szolgáltatójukat.

A postás szakszervezetek az év elején kezdtek bértárgyalásba, amelyet azonban félbeszakított a koronavírus, ezért a dolgozói érdekképviseletek csak most ülhettek újra tárgyalóasztalhoz a munkáltatóval. Áprilisban kaptak 45 ezer forint plusz juttatást, de mint kiderült, ezt az év végi jutalomból csípték le. Az utóbbi hetekben több alkalommal is tárgyaltak a Magyar Postával, de a cég továbbra is csak egyszeri juttatást adna és azt is csak a legalább 5 éve ott dolgozóknak.

A postánál az idei évre vonatkozó alapbérfejlesztés a mai napig elmaradt. Az alapbér fejlesztése helyett csupán egy újabb, alacsony összegű egyszeri kifizetést ajánlott a munkáltató az 5 évet meghaladó munkaviszonnyal rendelkezőknek. A Postánál a Volánbusztól, vagy a MÁV-tól eltérően továbbra is teljesen bizonytalan, hogy kapnak-e januárra visszamenően béremelést a dolgozók

– fogalmazott a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke, Pfeifer Tamás.

A négy postás szakszervezet ma nyújtott át petíciót a követeléseikkel kapcsolatban.

A sikerre csekély az esély, ugyanakkor megnyugtató, hogy az uniós szabályok azt nem gátolják meg, hogy a Magyar Posta vezérigazgatója legalább havonta 5 millió forint javadalmazásban részesüljön, melyhez 20 százalék (éves szinten 12 millió forint) prémium is adható.

(zsurpubi.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares