Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hódmezővásárhelyen tartotta éves kongresszusát az Universala Medicina Esperanto-Ascio, a Városháza dísztermében. Ez volt a 21. eszperantó nyelven zajló kongresszus, aminek egyik lelkes szervezője Faragó Katalin.

Az UMEA 1908-ban alakult, orvosokat, gyógyszerészeket és más egészségügyi szakdolgozókat tömörít soraiban. A járványügyi helyzetre tekintettel idén online, a ZOOM segítségével szervezték meg a rendezvényt, de számos résztvevő személyesen vett részt. Érdekesség, hogy ezeket a kongresszusokat (Internacia Medicinista Esperanto-Kongreso, röviden IMEK) magyar kezdeményezésre 1977-től tartják és az első színhely Krakkó volt, ezt követően Hódmezővásárhelyen jöttek össze az eszperantó nyelvet beszélő kollégák.

A 21. Nemzetközi Egészségügyi Eszperantó Kongresszust idén végül 9 országból kísérték figyelemmel. A 21 tudományos előadás főként a minden nemzetet érintő COVID-19 vírusjárványt járták körül, de más témákban is jelentős előadások születtek.

Még több fotó az önkormányzat gyorshír szolgáltatán látható:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares