Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Magyar Posta vezetése továbbra sem hajlandó munkáltatói alapbért emelni – mondta az Alfahír érdeklődésére Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke. (Kiemelt fotó: béremelésért demonstráltak a postások 2020. július 18-án/Béli Balázs/Alfahír)

Az érdekképviselet vezetője elmondta, annyi változás van az előző heti tárgyaláshoz képest, hogy a Magyar Posta Zrt. igazgatósága 600 millió forinttal megemelte az egyszeri kifizetésre szánt 8.5 milliárd forintos keretösszeget, így tehát a vezetés béremelés helyett továbbra is az egyszeri juttatáshoz ragaszkodik. Azonban csak az öt évnél régebben dolgozó postások kapnák ezt meg, de ők is differenciáltan, a ledolgozott évek arányában 70-140 ezer forint között lenne az egyszeri kifizetés.

Mivel mi a minimum 10 százalékos alapbéremelést akarjuk elérni, és erre hatalmazott fel a tagságunk is, ezért elutasítottuk a menedzsment ajánlatát.

– hangsúlyozta Ádám István.

A folytatásban az érintett szakszervezetek egymással tárgyalnak, de a tagság erőteljesebb nyomásgyakorlást szeretne és tervezik, hogy a kialakult helyzet miatt levelet is írnak Orbán Viktornak.

Ha a miniszterelnök sem hajlandó segíteni, akkor a fokozatosság elve mentén sztrájkbizottságot alakítunk

– tette hozzá a POFÉSZ elnöke.

Schamschula György vezérigazgató egy hete az Európai Unióra mutogat, mondván a Magyar Posta Zrt. keze meg van kötve, ahogyan a magyar államé is, ezért a felek a Brüsszeli döntéshozók jóindulatára várnak.

Ez egy csúsztatás. A belső átszervezéssel, illetve kölcsön felvételével meg lehetne oldani a béremelést, ezeket ugyanis nem tiltja az Európai Bizottság

– jelezte Ádám István.

A POFÉSZ elnöke szerint a vezetés felrúghatja a munkabékét és amennyiben nem lesz béremelés, óriási fluktuáció várható a Magyar Postánál miközben a minőségi szolgáltatás romlását a lakosság is megérzi.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá