Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A következő egy évben, minden hónapban 60 millió forintot fizet vissza a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Belügyminisztériumnak egy 2012-es ,,örökség” miatt – derül ki Gyöngyösi Ferenc (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) bejegyzéséből.

A 1613/2012.(XII.18) kormányhatározatban rögzített, 1,75 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott Hódmezővásárhely, amivel „hagyományokhoz híven” sajnos nem tudott maradéktalanul elszámolni. Az elszámolás után a Belügyminisztérium követelése 803 millió forint volt önkormányzat irányába, melyet először a jelenlegi városvezetés 588 millióra, majd a napokban 574 millióra sikerült csökkentenie.

Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő szerint ,,ez az összeg olyan magas, hogy ha a kamatokat hozzáadjuk, akkor 12 havi részletfizetés esetén is kb. havi 60 millió forinttal kell egy éven át törlesztenünk elődeink 2012-ből itt hagyott „örökségét”.

A belügyminisztériumi tartozások visszafizetése eddig is meghaladta az 500 millió forintot, amiből rengeteg utcát fel lehetett volna újítani. Például a Ferenc utca 7,9 millió forintból, a Károlyi utca 24 millió forintból és a Róka utca 24 millió forintból újult meg, ez 55,9 millió forint.

Most egy éven keresztül minden hónapban többet fizetünk majd vissza, mint ennek a három utcának a felújítása. Remélem, hogy egyszer elfogynak ezek a „meglepetés csomagok” és több pénzt tudunk fejlesztésre fordítani. Addig is marad az adósságrendezés…

– fogalmazott a képviselő. Szokásához híven, táblázatokkal, dokumentumokkal támasztotta alá a város pénzügyi helyzetét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares