Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Fejes Péter képviselő a Réz utca lakóit hívta össze, az utcafórumon a lakók szinte minden házat képviselve jelentek meg. Fejes Péter, majd Farkas Andrea az önkormányzat képviseletében vázolták fel azokat a megoldási lehetőségeket, amelyek a már évek óta meglévő és megoldatlan problémára kínálnak megoldást – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Hangsúlyozták, a város nehéz anyagi körülményei jelenleg nem teszik lehetővé, hogy a legoptimálisabb megoldást finanszírozni tudja. Ehhez az utca lakóinak anyagi, fizikai hozzájárulására lenne szükség.

Ez ellen 3 – lakó tiltakozott, jelezve, hogy más utcákat enélkül újított fel az önkormányzat. Az önkormányzat képviselői jelezték, hogy a felújított utcák is csak egy réteg aszfaltszőnyeget kaptak, se új vízelvezetést, se új útalapot nem. Ugyanezt a lehetőséget tudja felajánlani most is az önkormányzat.

Mivel a Réz utca igen keskeny, nyílt csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása több helyen is lehetetlen. Végül mindenki egyetértett abban, hogy az első és legfontosabb feladat, a zárt csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése. A komplett útépítést, így a magas kivitelezési költségek miatt, csak több évre bontva lehet megvalósítani.

Első lépésként készül egy tervdokumentáció a komplett felújításra. A csapadékvíz elvezetését az önkormányzat még ebben az évben megpróbálja megoldani, de ehhez további egyeztetéseket kell lefolytatni. Amennyiben a zárt rendszerű csapadékvíz csatorna megépül, utána az ALFÖLDVÍZ az ivóvíz nyomvonalat helyreállítja. Amennyiben nem kerül sor a csapadékvízelvezetés kiépítésére, az ALFÖLDVÍZ a nyomvonalat akkor is helyre állítja.

A tervek elkészülte után, várhatóan augusztus végén újabb utcafórumon vitatják meg a folytatást. Szinte mindenki átérezte a közös megoldás fontosságát és hozzászólásokkal segítették a közös munkát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares