Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Látható, hogy az ellenzék tavaly októberi megerősödéséhez a kormánypárt nem tud hozzászokni, ezért bünteti az önkormányzatokat – mondta szombati, Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke.

A jobbikos politikus szerint a kormány olyan politikát folytat, ami bünteti a vidéket, az önkormányzatokat, a magyar polgárokat, például akkor, amikor különböző adóbevételeket vonnak meg.

Olyan államhatalmat épít ki a Fidesz, amiben a helyi vezetőknek már nincs szavuk – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezzel szemben a néppárti jobbik felelős politikai erőként a helyi közösségeket és önkormányzatokat támogatja.

Az ellenzéki párt olyan módosító javaslatokat nyújtott be a 2021-es költségvetéshez, amiben többek között a nagykanizsai polgárokat is segíteni akarják célzott víziközmű-fejlesztési, útfelújítási és bérlakásprogrammal kapcsolatos javaslatokkal.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke az iskolaőri programról szólva arról beszélt, mára számos helyen csődöt mondott a társadalmi szocializáció Magyarországon, az iskolában azonban rendnek és nyugalomnak kell lennie, ezért támogatták az őrség létrehozásáról szóló javaslatot a parlamentben.

A probléma ugyanakkor komplex – mutatott rá Ander, jelezve, hogy minél korábbi időpontban kell beavatkozni a gyermekek fejlesztésébe, például a Biztos Kezdet Gyerekházak mintájára.

Az alelnök kitért rá, hogy fejleszteni szeretnék a tanodarendszert is, az oktatási intézményekben pedig nagyobb hangsúlyt és támogatást kell kapniuk a szociális-segítő tevékenységet folytató szakembereknek.

Ugyanakkor a jobbikos politikus közölte, hogy ezekkel kapcsolatos javaslataikat a kormánypártok valójában meg sem vitatták, így az iskolaőrség is csak tüneti kezelés maradhat.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares