Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint az ismert, a gyermekpornográf képek birtoklásával lebukott Kaleta Gábor ex-nagykövet egy év börtönt – két és fél évre felfüggesztve – valamint 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott. A Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből az derül ki, hogy a megkérdezettek döntő többsége, 83 százaléka enyhének tartja az ítéletet.

A kutatás alapján

  • a kormánypártiak 31, az ellenzékiek 66 százaléka hallott róla, hogy egyfajta alku született, a beismerő vallomás vezetett az enyhébb ítélethez
  • az ellenzékiek 43 százaléka szerint az ügyészség miatt született enyhe ítélet, harmaduk a törvényi hátteret, ötödük a bírói gyakorlatot tette felelőssé
  • a kormánypártiak 36 százaléka a bíróságot hibáztatja
  • abban pártállástól függetlenül szinte teljesen egyetértettek (85 százalék) a megkérdezettek, hogy helytelenül járt el a kormány, amikor titkosította a Külügyi Bizottságban a tárgyalási anyagot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares