Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart a Hagymatikum-Duocor Kupa nemzetközi sakkverseny a Korona emeleti termében. Ez már kilencedik torna a Duocor-Makói SVSE szervezésében.

Összesen 86 fő nevezett. A makói játékosokon kívül érkeztek Orosházáról, Békésről, Békéscsabáról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Szentesről, Kecskemétről, Budapestről, Nyíregyházáról, Debrecenből, Vácról, Putnokról. Négy ,,zöld” színnel jelölt országból érkeztek külföldi sakkozók is: lett, olasz, szlovák és osztrák játékos is asztalhoz ült. Az elmúlt évekhez hasonlóan két csoportba osztották a mezőnyt. A 22 fős ,,A” csoport fele mesteri szintű játékos, de a ,,B” csoportban is található néhány FIDE-mester és tapasztalt, valamint feltörekvő fiatal sakkozók – fogalmazott oldalunknak Horváth Zsolt, a szervező egyesület sakk szakosztályának ügyvezető elnöke.

A Duocor-Makói SVSE-ből részt vesz az ,,A” csoport küzdelmeiben az NB1-es csapat első táblása, Mihók Olivér, Juhász Barbara és Udvardi Zalán. A ,,B” csoportban Restás Péter, Králik Attila, Kópiás Ferenc, Balássy Gábor, Takács Tamás, Csikós Mihály, Kardos Levente, Molnár Gábor, Török Csaba, Csibor András, Erdei Imre és Vízhányó Gyömörei József.

Négy nap alatt 7 fordulót rendeznek, ha mindenki felhasználja az idejét, akkor átlagosan egy parti 4 óra hossza körül alakul.

A városba érkező vendégek többsége a Hagymatikumban piheni ki a verseny fáradalmait és meglátogatja a lombkorona sétányt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares