Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Délmagyarország arról írt, hogy még mindig nem tudni, ki lesz a kivitelező, a Makó Híradó szerző nélküli cikkekben arra hívta fel a figyelmet, hogy ,,csipkednie kell magát Makónak a fürdőfejlesztés ügyében” és hogy ,,egyelőre egyetlen kapavágás sem történt, az önkormányzat az utóbbi hónapokban már alig-alig kommunikált a várva várt beruházásokról.”

Hogy a makói építkezések sorra csúsznak, az nem új keletű. Elég csak a Csipkesor, a Deák Ferenc utca és a piac felújítására, vagy a könyvtár építésére gondolni. Hozzájuk csatlakozik most a Hagymatikum és a hozzá kapcsolódó Mészáros Lőrinc-féle szálloda. Az újdonság viszont az, hogy mostmár a Fideszhez közeli sajtót is érdekli, miért nem halad a beruházás.

2015-ben született meg döntés, hogy Makó 300 millió forintot kapjon a könyvtár és a Hagymatikum bővítésére vonatkozóan és készíttesse el az engedélyes és kiviteli terveket. Ezek elkészültek, a kormány pedig 2017 decemberében döntött a 9,5 milliárd forint rögzítéséről. 2018-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség, – akiknek Orbán Ráhel a szabadidejében, ingyen ad tanácsokat, – megkereste a várost annak a lehetőségével, hogy a fürdő területén egy szálloda építését kezdeményezzék, állami támogatásból.

Azóta mindössze annyit lehet tudni, hogy az első ütemre kiírták a kivitelezési közbeszerzést. Farkas Éva Erzsébet polgármester a megyei napilapnak elmondta: három ajánlattevő nyújtott be pályázatot, jelenleg a beérkezett ajánlatok hiánypótlása van folyamatban. Ha lehetőség nyílik rá, a nyertes ajánlattevővel szerződést kötnek, ha nem, akkor új közbeszerzési eljárást kell indítaniuk.

A makohirado.hu június 19-i cikkében felhívta a figyelmet: az építkezésnek még nyomát se látják a makóiak, továbbá az uszodaberuházás előkészítéséről sem lehet hallani a városban tavaly ősz óta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares