Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A makói önkormányzat évek óta bojkottálja oldalunkat. Közérdekű adatigényléssel próbáltunk rájönni, mi alapján szelektálják a sajtótermékeket, de nem lettünk okosabbak.

Külön megkereséseinkre reagálnak a makói városházáról, de nem kapunk sajtómeghívókat, közleményeket és a városi szervezésű programokról sem értesítik oldalunkat már közel 5 (!) éve. Közérdekű adatigénylésünkben a következő kérdésekre szerettünk volna választ kapni:

  • A közérdeklődésre számot tartó, az önkormányzat működésével összefüggő hírekről, sajtóeseményekről melyik sajtótermékeknek szoktak meghívót küldeni?
  • Milyen szempontok alapján döntik el, hogy melyik sajtóterméknek küldenek meghívót és melyiknek nem?
  • Értesítik-e a meghívók küldésén kívül más módon a sajtót a fenti eseményekről?
  • Az elmúlt egy évben összesen hány sajtónyilvános eseményt rendeztek?

Végül a 15 napos határidőn túl a következő választ kaptuk, változtatás nélkül mutatjuk:

,,Makó Város Önkormányzatának működésével kapcsolatos sajtóesemény vonatkozásában a nyilvánosság és a sajtó tájékoztatása elsődlegesen Makó Város Önkormányzata által fenntartott, www.mako.hu honlapon való közzététellel történik.

 

Azon események vonatkozásában, amelyek szélesebb körű, valamint térségi szintű tájékoztatást igényelnek, ezáltal indokolt, hogy az adott eseményről a média szereplői értesüljenek, a fentiekben leírtakon túl elektronikus levél formájában való értesítés kiküldése a gyakorlat.

 

Egy év vonatkozásában jelentős azon sajtónyilvános események száma, amelyekben Makó városa szerepel, továbbá amelyek Makó Város Önkormányzata által kerülnek megrendezésre. Egy adott időszakban a sajtónyilvános események mennyiségének rögzítésére nem kerül sor.”

Tehát a média szereplőit elektronikusan értesítik, de a Makói Csípős valamiért mindig kimarad.

Miközben oldalunk ellen mindent megtesz a helyi Fidesz, hogy ellehetetlenítse működésünket, addig uniós forrás vándorolt az algyői Fidesz-elnök cégéhez, aki a Fidesz-barát Makó Híradót és Promenádot működteti. Makói adóforintokból narancssárga újságokat olvashattunk kéthetente és a makói tévében főzőműsort nézhettünk a polgármesterrel a kampányidőszakban. Az Árkádia Rádió 10 év után elhallgatott, azóta pedig a Rádió 7 szól a helyén.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares