Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

,,Kedves András és Ferenc! Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre” – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke saját közösségi oldalára azok után, hogy az utóbbi napokban a Momentum és a DK is összekapott.

Mint ismert, a két párt Göd miatt esett egymásnak. Az összellenzék által győzelemre vitt momentumos Balogh Csaba polgármester ugyanis leváltotta DK-s és LMP-s alpolgármestereit, majd az ellenzéki pártok ezért különváltak, a városvezetővel szemben pedig fegyelmi eljárást kezdeményeztek.

Azóta a DK egy megvágott hangfelvétellel is megpróbálta bizonyítani, hogy a momentumos polgármester egy fideszes képviselőt akart alpolgármesternek megtenni, míg a Momentum szerint ez nem igaz. Ettől függetlenül is jellemző, hogy mindkét pártnál felvételek voltak ugyanarról a bizalmas beszélgetésről.

A Jobbik elnöke szerint az egymással való céltalan viaskodás helyett inkább az október 11-ei időközi országgyűlési választásra kéne koncentrálni. Jakab Péter szerint

“a feladat: lebontani a kétharmadot. Nőjetek fel hozzá!”

Kedves András és Ferenc❗️
👉Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre. Borsodban október 11-én…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. augusztus 9., vasárnap

Október 11-én azért tartanak időközi választást, mert július elején motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő. A Fidesz tegnap úgy döntött, hogy az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja. Ha az ellenzék nyer, akkor papíron elveszti kérharmados többségét a kormányzat.

Az ellenzéki pártok még nem neveztek meg indulót, így csak abból tudunk kiindulni, hogy 2018-ban Koncz Ferenc mögött másodikként a jobbikos Bíró László végzett 31,6 százalékkal, míg Papp Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-s Tarnai Gábor pedig 2,3 százalékot szerzett.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares