Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a fiatal nőt, aki augusztus elején hamis pénzzel vásárolt egy mobiltelefont – közölte oldalán az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2020. augusztus 7-én a hajnali órákban Szegeden 23 000 Ft-ért vásárolt egy neki vételre felkínált mobiltelefont. A vásárlás ellenértékeként átadott az eladónak egy 20 000 Ft-os hamis bankjegyet, amely eddig ismeretlen körülmények között került hozzá.

A bűncselekmény elkövetését követően a gyanúsítottat a rendőrök előállították. A nő ruházatából előkerült egy újabb hamis 20 000 Ft-os bankjegy, amit szintén lefoglaltak a rendőrök. Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül.

Az előállításkor a gyanúsítottól vizeletmintát vettek és a drogteszt kannabisz fogyasztását mutatta ki.

A hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette, valamint a kábítószer birtoklás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított ugyanis Szegeden és környékén ismeretlen helyeken szívességi lakáshasználóként él, állandó bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt követte el a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares