Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Kiderült, hogy a legkedvezőbb ajánlat is kétszer több, mint amennyi pénz rendelkezésre állna. Az új közbeszerzési eljárást már az állam bonyolítja le. A makói fürdőbővítés ügye évek óta húzódik.

Szerdán rendkívüli ülést tartott az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság. Két napirendi pont volt, az egyik a makói fürdő fejlesztése tárgyában a közbeszerzési eljárásban döntés meghozatala. Az előterjesztésben az olvasható, hogy a rendelkezésre álló fedezet nettó 3,6 milliárd forint, ami Kormányhatározatban megjelölt összegek átcsoportosításával megvan. A legkedvezőbb ajánlatot azonban, – amit a székesfehérvári FEHÉRÉP Kft. adott be, – 7,1 milliárd forintról szól. Mivel az anyagi fedezet nem elegendő, kénytelenek voltak eredménytelennek kihirdetni a közbeszerzést.

Farkas Éva Erzsébet tegnapi közléséből kiderül, hogy három cég adott be ajánlatot. A polgármester arra is kitért: Kormányrendelet miatt a 2020. január 1. utáni, a központi költségvetést érintő, magasépítési beruházások esetén, ami meghaladja a 700 millió forintot, a beruházás tervellenőre, beruházás-lebonyolítója és építési műszaki ellenőre, valamint járulékos közbeszerzési szolgáltatója kizárólagos joggal a Beruházási Ügynökség. Ezen jogszabály értelmében az új közbeszerzési eljárást a Beruházási Ügynökség folytatja le.

Még 2015-ben született meg a kormányzati döntés, hogy Makó 300 millió forintot kapjon a könyvtár és a Hagymatikum bővítésére vonatkozóan és készíttesse el az engedélyes és kiviteli terveket. Ezek elkészültek, a kormány pedig 2017 decemberében döntött a 9,5 milliárd forint rögzítéséről a Hagymatikum számára. 2018-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség, – akiknek Orbán Ráhel a szabadidejében, ingyen ad tanácsokat, – megkereste a várost annak a lehetőségével, hogy a fürdő területén egy szálloda építését kezdeményezzék, állami támogatásból. Ezt követően írták ki a most eredménytelenné nyilvánított közbeszerzést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares