Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Tegnap délután váratlan vendégek érkeztek a városháza elé: két sportosan öltözött, csomagokkal megrakott kerékpáros. Kiderült, hogy Hódmezővásárhely lengyel testvérvárosából, Zgierz-ből érkeztek, és az ottani polgármester, Przemysław Staniszewski üdvözletét is elhozták – számolt be a meglepetésszerű látogatásról a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A lengyel vendégek megtekintették a városháza épületét és a dísztermet, ezután pedig hideg ásványvízzel, kávéval és egy kis mézeskaláccsal kínálták a tikkadt vándorokat.

Elmesélték, hogy Pozsonyig vonattal utaztak, majd onnantól kerékpárral tették meg a sok száz kilométeres távot a Duna mentén Belgrádig, majd vissza Szabadkáig, ahonnan Szegeden keresztül Hódmezővásárhelyre vezetett az útjuk.

A hódmezővásárhelyi pihenés után Mindszent felé kerekeznek, majd a tervek szerint egy darabig a Tisza mentén haladva észak felé, ismét Budapesten át térnek vissza Pozsonyba, majd onnan vonattal otthonukba, a lengyelországi Zgierz-be.

Ma kora délután váratlan vendégek érkeztek a városháza elé: két sportosan öltözött, csomagokkal megrakott kerékpáros,…

Közzétette: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata – 2020. augusztus 13., csütörtök

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares