Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ezek egyelőre koncepciótervek, tehát előzetes elképzelések, javaslatok, melyek később, a szükséges egyeztetések és társadalmi vita után válhatnak végleges tervekké. A kivitelezési munkák a város anyagi lehetőségeinek függvényében kezdődhetnek meg – közölte az önkormányzat.

A tram-train projekt építésével párhuzamosan felmerül annak kérdése, hogyan lehet a belvárosunkat szebbé, élhetőbbé és zöldebbé tenni, egyúttal a hiányzó parkolóhelyek problémájára megoldást találni.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért, a város épített környezetének és zöldfelületeinek megújítása céljából, a belváros Szőnyi utca – Andrássy út – Hód áruház vonala – Oldalkosár utca, valamint a Szent Antal utca által határolt területre terveket készíttetett Novák Péterrel és csapatával (Novák Építész Iroda), valamint látványterveket a budapesti Garten Studio-val.

A közterületek megújítása keretében a Sarokház épülete előtti téren pihenőpark létesülne, vízfelülettel, illetve úgynevezett “okos” részek építésével. A meglévő zöldfelületek megújulnának, területük nem csökkenne. A pihenőparkon belül méltó, szép környezetet kapna a Szántó Kovács-szobor.

A tervek szerint az Ótemplom környéke, térburkolatai szintén megújulnának. A tömbbelsőben, a helyi építési szabályzat előírásaival összhangban, a belváros parkolási gondjainak megoldására a Cseresnyés kollégium és az Andrássy úti lakóházak között süllyesztett parkoló létesülne. A tömbbelső megközelíthetőségére új sétányok épülnének a templomot övező kőfalon keresztül.

A Szőnyi utca – Oldalkosár utca sarkán meglévő tér szintén megújulhatna. Reményeink szerint a Bakay-kút is eredeti állapotában, működőképességét visszanyerve újulna meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares