Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Előbb-utóbb mindenki elérkezik ahhoz az életszakaszhoz, hogy szeretne ingatlant vásárolni. Csongrád-Csanád megyében szerencsés a helyzet ilyen befektetésekhez, ugyanis még a nagyobb városokban, sőt a megyeszékhely külvárosában is találunk megfizethető áron házakat. Megyénk folyamatosan fejlődik, így érdemesebb minél előbb ingatlant vásárolni, valószínűleg ugyanis az árak emelkedni fognak a városok szépítésével egyetemben – írja a Makói Csípősnek készített elemzésében az ingatlannet.hu.

Még mindig stagnálnak a négyzetméterárak Makón és Vásárhelyen

Az Ingatlannet.hu statisztikái alapján elkészített grafikonon megfigyelhető, hogy a makói és hódmezővásárhelyi családi házak négyzetméter árai hogyan változtak az elmúlt félévben. Egyik helyen sem érzékelhető a vírus hatása, szerencsére az ingatlanárak szinte változatlanok maradtak. 5 éves visszatekintésben azonban növekedés tapasztalható, ahogy azt előző legutóbbi cikkünkben írtuk.

Makón egyre több beruházás valósul meg és nem csak munkahelyek, iskolák szempontjából jó választás az ingatlanvásárlásra, de a folyamatos fejlesztések hatására infrastruktúrája is egyre számottevőbb. Ennek ellenére azonban alacsony áron, jelenleg 129 ezer forintos négyzetméteráron lehet családi házat vásárolni. Ez azt jelenti, hogy egy 100 nm-es házat átlagosan körülbelül 12-13 millióért lehet megvásárolni.

Hódmezővásárhelyen már magasabbak az árak, azonban itt sem olyan elrugaszkodott. Igaz, több mint duplája a Hagymavárosinak, azonban még ez is igen kedvezőnek számít az ingatlanpiacon. Vásárhely egy igazán élhető, nyugalmas város, ami tökéletes helyszín a letelepedésre. Itt 275 ezer forintos négyzetméteráron vannak eladó családi házak, vagyis egy 100 nm-es házat ez esetben 27-28 millióért tudunk megvásárolni.

Ilyen árakkal érdemes vidéken házat vásárolni!

A szegedi ingatlanárak drágák?

Csongrád-Csanád megye megyeszékhelyén, Szegeden jelenleg a lakóingatlanok négyzetméter árait tekintve átlagosan 349 ezer Ft/nm-ért lehet házhoz jutni. Ezzel az értékkel a Napfény városa Magyarország megyeszékhelyei közül a 7. helyen tartózkodik a családi házak négyzetméter árainak rangsorában. Ez valóban magas összeg, azonban a belvárosi átlagárak húzták fel ide, ahol jellemző a magasabb összeg is. Nekünk van egy tippünk, ha Szegeden szeretnél házat venni, de megfizethető áron: nézz szét a körtöltésen túli városrészeken!

Szeged körtöltésen túli városrészein éri meg házat venni

Itt a házak árai igen vásárlóbarátok és nem is kell a zajos, állandóan nyüzsgő belvárosban tengődni egy kis lakásban. Innen akár bicajjal is pár perc alatt beérsz a munkahelyedre. De nézzük is az árakat!

AzIngatlannet.hu-n található legfrissebb adatok szerint Baktón átlagosan 282 ezer Ft/nm áron, Szőregen 252 ezer Ft/nm áron, Kecskéstelepen pedig átlagosan 285 ezer Ft/nm áron lehet családi házat vásárolni. Ezeken a helyeken Hódmezővásárhelyhez hasonló árakkal találkozunk, ugyanis itt is 25-28 millióért már tudunk házat vásárolni.

Csongrád-Csanád megye jó hely

A hazai ingatlanpiaci árakat összevetve elmondhatjuk, hogy megyénkben megfizethető áron is lehet családi házat találni és vásárolni. Városaink egyre szépülnek és fejlődnek, így mikor, ha nem most éri meg ingatlanvásárláson elgondolkodni?

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares