Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Szent István királynak negyvenegy éve volt építkezni, lerakta egy nyugatias típusú európai állam alapjait, amely aztán kiállta az ezeréves próbát – mondta a Facebookra feltöltött videójában Jakab Péter, a Jobbik elnöke. 

Kiemelte, erre csak egy olyan ember volt képes, aki

nem 4 évre tervez és nem 40-re, hanem az örökkévalóságnak.

Kiemelte, az államalapító király öröksége „nem egy zsáknyi pénz meg néhány palota (…) az örökösei meg nem a rokonok és haverok, hanem maga a nemzet, mi, magyarok”. Rámutatott, nekünk kötelességünk az ő álmát,

a független, az élhető, a büszke Magyarországot,

amelyik nem keresgéli helyét a nagyvilágban, hanem vállalja a Szent István által kijelölt utat, mikor Európát és a kereszténységet választotta.

Jakab úgy véli, 1990-ben ismét megkapta azt a lehetőséget, hogy visszatérjen erre az útra,

ahol a jólét nem az egyesek kiváltsága, hanem mindenki lehetősége. Ahol a szolidaritás nem egy baloldali frázis, hanem a legalapvetőbb keresztényi érték.

Csakhogy szerinte 30 év alatt a politikusok nem teremtették meg a jólét Magyarországát,

inkább ténferegtek és ma is ténferegnek Kelet és Nyugat között.

Az ellenzéki vezető rámutatott, már csak 11 évünk van, hogy mire elég az a 41 év, mely Szent Istvánnak elég volt az állam felépítésére. Mint fogalmazott, ő maga nem akar úgy „bevonulni a történelemkönyvekbe”. hogy a nemzedéke ölbe tett kézzel nézte, „hogy néhány önjelölt arisztokrata egy zsák krumplival szétveri ezt a hazát”.

Kiemelte,

nincs szükségünk közös ellenségre, közös célra van szükségünk, amit úgy hívnak, hogy Magyarország.

Úgy fogalmazott, a jólét Magyarországát kell felépíteni, ahol a vidéki is annyit ér, mint a fővárosi, ahol a magyar is annyit ér, mint a nyugat-európai, ahol az előrejutás záloga nem a párthűség, hanem a tehetség, a tudás, a szorgalom és az elvégzett munka.

Ne legyen a magyar a magyarnak farkasa, de legyen a bajtársa, legyen a szövetségese! Ne a rombolásban, hanem az építkezésben!

– hangsúlyozta, hozzátéve október 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületben az időközi választás után meg fogják mutatni, hogy lehet együtt építkezni. „Október 11-én a mi felelősségünk megmutatni, hogy fel tudjuk építeni ezt az országot! – mondta, hozzátéve az építkezést megelőzi a bontás. „Ezen a választáson le fogjuk bontani a Fidesz-kétharmadot, és ezzel lebontjuk a gyűlölet, a gőg, a hazugság, a kapzsiság, a lopás kétharmados falait” – fogalmazott, majd azt ígérte, felépítenek egy olyan országot, ahol a kormányfő öröksége nem egy zsáknyi pénz meg néhány palota, meg néhány palota, az örökösei pedig nem a haverok meg a rokonok, hanem a magyarok – utalt a beszéde elején elhangzott Szent István-i örökségre.

„Hajrá Borsod 6, hajrá Bíró Laci!” – biztatta beszéde végén az ellenzéki jelöltet.

Mire elég 41 év?

A politikusaink ahelyett, hogy az elmúlt 30 évben felépítették volna a jólét Magyarországát, inkább ténferegtek Kelet és Nyugat között, pénzt és hatalmat kunyeráltak, eladtak Istent, embert és országot. Már csak 11 évünk van megmutatni, nekünk mire elég az a 41 év, ami alatt Szent István lerakta egy ezeréves állam alapjait. 🇭🇺
#jakabpéter #jobbik #augusztus20 #azallamalapitasunnepe #SzentIstván #1020years

Közzétette: Jakab Péter – 2020. augusztus 20., csütörtök

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares