Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szeptember végén a kamarai testületek és tisztségviselők mandátuma lejár, szükségessé válik újraválasztásuk – olvasható a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján.

2020. augusztus 25-31. között kerül sor a kamarai térségi elnökségek újraválasztására. Ezen ülések alkalmával történik a térségi küldöttek jelölése is: 2 fő a hódmezővásárhelyi, 1 fő a makói, 1 fő a szentesi, 1 fő a csongrádi, kisteleki és mórahalmi területi együttes képviseletre.

A küldöttgyűlés 60 mandátummal rendelkezik. Az alaplétszám tagozatonként 7 fő, a fennmaradó 32 hely 50 %-ban a befizetett tagdíj, 50%-ban a tagozati létszám alapján kerül súlyozásra. A Választási Bizottság határozata szerint az Ipari Tagozatban 17, a Kereskedelmi Tagozatban 15, a Szolgáltatási Tagozatban 17, a Kézműipari Tagozatban 11 küldött, valamint tagozatonként 3-3 pótküldött választható. Így az alapszabály értelmében

  • 2 fő a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város képviseletére,
  • 1 – 1 fő a makói és a szentesi területi képviseletre,
  • 1 fő a csongrádi, kisteleki és mórahalmi területi együttes képviseletre lesz jogosult.

A kamarai választások alkalmával kerülni kell a közvetlen érintkezést a vírushelyzet miatt, legalább 1,5 méter távolságot kell tartani, aki beteg, az ne menjen a közzöségbe.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares