Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Napokban indulnak téli vándorlásukra a gólyák Afrika felé. Egy gólyás közösségi oldalon tették közzé azt a makói fényképet, amin a gólyák indulásra készen sorakoznak a főút lámpáin állva, mintha mind a startjelzésre várnának – vette észre az Index.hu.

A költöző gólyák vándorlása egybeesik a két legnagyobb magyar nemzeti ünnep időpontjával. A magyarországi költőhelyükre március 15. körül érkeznek meg, a telelőhelyeikre pedig augusztus 20. körül indulnak el Afrikába. Vonulásuk közben kihasználják a felszálló meleg légáramlatokat, ezért elkerülik a nagyobb zárt erdőségeket és a tengereket is. A műholdas követések alapján többségük hagyományosan Afrika középső régiójában, elsősorban Csádban és Szudánban telel, de néhány példány a Dél-Afrikai Köztársaságig is elrepül.

Felsorakoztak … ! 🤗
Útra készen!
A fotót Makón készítette Hegedűs Éva, köszönjük neki! 😊

Közzétette: Északi gólyahír – 2020. augusztus 20., csütörtök

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares