Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

,,A választási programom fő pontjai a lakosság igényeit tükrözik. Ezek közé tartozik, hogy szemléletváltásra van szükség a kiszombori önkormányzatnál” – fogalmazott Csanádi Ferenc a pénteki lakossági fórumán, melyet Halesz településrészen, a Szántó Kovács János utcai bolt előtt tartott. A független polgármesterjelölt ismertette főbb programjait és a lakosság észrevételeit is meghallgatta.

Csanádi visszaemlékezéssel kezdte mondandóját: meglátása szerint nem volt aktív kihívója Szegvári Ernőnének a tavalyi választáson, egy olyan személy, aki agilis önkormányzatot ígért volna. Amikor mindenért bűnbaknak lettek kikiáltva a ,,hármak”, – Endrész Erzsébet, Bajnóczi János, Balázs Tibor,- akkor rájött, hogy aktívan kell tenni a közösségért. Polgármesterjelölti indulásában a lökést végül Szekeres Krisztián és Martonosi Szabolcs visszalépése adta meg.

Elmondása szerint az önkormányzatnak úgy kellene hozzáállnia a felmerülő problémákhoz, hogy ,,hogyan lehetne megcsinálni”, nem úgy, hogy ,,hogyan nem.” Az új szemlélethez tartozik, hogy több tájékoztató fórumot kell tartani, még a fejlesztések, építkezések előtt is megkérdezni a lakókat, hiszen most vannak olyan beruházások, amiket nem éreznek magukénak a kiszomboriak. Kifejtette, 15-20 éves terv kell, hogy milyen irányba induljon el a község.

Az egyik hozzászóló úgy látja, Kübekháza minden szempontból jó példa lehet Kiszombor számára. Egy másik a Rónay kastélykert látványtervével kapcsolatban kijelentette: ha csak a parkot rendbe hoznák, már előrébb lenne a település.

A fórum végén Csanádi Ferenc elmondta véleményét a mocskolódásba zuhant választási kampányról. Szerinte sajnálatos módon a két tábor nem ellenfele, hanem ellensége lett egymásnak és Facebook-kedvelések miatt támadja be egymást néhány ember. Megérti, ha sokan nem mennek ebbe bele, azonban azt kérte, a szavazófülke magányában mindenki hozzon felelős döntést szeptember 6-án.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares