Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Kúria pénteki ítélete alapján nem indulhat a Jobbik színeiben a Borsod 6-os számú választókerületében sorra kerülő időközi országgyűlési választáson Bíró László, a párt politikusa. Az ellenzéki pártok azonban összezártak, így a Jobbik helyett az összes többi ellenzéki párt jelöltje lesz Bíró László. (Kiemelt fotó: Bíró László/Facebook.)

Mint Jakab Péter pártelnök szombati Facebook-videójából kiderül, Bíró László szombaton hivatalosan is átvette az aláírásgyűjtéshez szükséges íveket. Bíró arról is beszél, hogy most „ő szeretné megkötni a választókkal azt a szövetséget, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a kétharmadot, a karhatalmat meg tudjuk törni, most 2020-ban”. 

Jakab Péter szerint az elmúlt egy hétben a Fidesz mindent elkövetett azért, hogy Bíró László ne lehessen közös ellenzéki jelölt az október 11-én tartandó időközi választáson. (Erre azért kerül sor, mert a térséget addig a parlamentben képviselő fideszes Koncz Ferenc tragikus motorbalesetben elhunyt.) A Jobbik elnöke látja, hogy a „piszkos munkát a fideszes Nemzet Választási Bizottság és a fideszes Kúria elvégezte, így elérték, hogy a Jobbik logója nem lehet ott a szavazólapon”.

Viszlát kétharmad!

A Fidesz szét akarta verni az ellenzéki összefogást. Nem sikerült.
▶️Ma hivatalosan is elindult Bíró László kampánya!
🤜Október 11-én, viszlát kétharmad!
#jakabpéter #jobbik #megyünkelőre #döntsükmegakétharmadot

Közzétette: Jakab Péter – 2020. augusztus 29., szombat

Ennek előzménye, hogy a Fidesz panaszára a Nemzeti Választási Bizottság azért vonta vissza a Jobbik jelölőszervezetként való bejegyzését a tiszaújvárosi székhelyű választókerületben, mert úgy látta, hogy a párt bejelentését intéző képviselőnek – Gyöngyösi Márton elnökhelyettesnek – már nem volt érvényes megbízatása a szervezet képviseletére.

Jakab hangsúlyozta, hogy ennek ellenére az ellenzék összefogott, és a közös küzdelem eredményeként szombaton hivatalosan is elindulhatott az ajánlásgyűjtés Bíró László neve mellett. Mint hozzátette, nemcsak október 11-én szeretnének nyerni, hanem azt a küzdelmet is, melynek eredményeként lebonthatják a Fidesz-kétharmadot. Külön jó hír, hogy már több százan jelentkeztek aktivistának, szavazatszámlálónak a felháborodás hatására. A videóban a Jobbik azt ígéri, hogy aktivistáik és Bíró László minden településre eljutnak a következő 43 napban.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares