Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért), a pénzügyi bizottság elnöke számadatokkal mutatta be, mekkora összegekkel segíti a helyi úszósport az önkormányzat. Közléséből kiderül, hogy ha például egy úszó reggel-este edz, akkor a 21 munkanapra számítva 90,5 forintra jön ki edzésenként a belépési díj.

Mint írja, az úszósport esetében a kedvezményes belépés lehetősége jelentős támogatást jelent, mivel egy sportbérlet 3.800 forintba kerül havonta, amivel napi 2×3 órát igénybe veheti az úszó a létesítményt. Érdekességképpen a 3 órás bérlet, amivel 1×3 órát veheti igénybe a látogató a fürdő szolgáltatásait 52.500 forintba, a diák éves bérlet pedig 82.000 forintba kerül. Ha abból indulunk ki, hogy egy úszó reggel-este edz, akkor a 21 munkanapra számítva 90,5 forintra jön ki edzésenként a belépési díj. A úszósávokat a fürdő térítésmentesen biztosítja az úszóklubbok számára.

A mindennapos testnevelés keretein belül végzett úszás oktatás úgy alakult a pandémia bekövetkeztéig (március 13), hogy összesen 28.386 fő belépését számlázta ki a Hód-Fürdő Kft., de egyes oktatási intézmények által további 14.515 fő ingyenes belépés is látható a táblázatban, vagyis a belépett tanulók egyharmada térítésmentesen használta a fürdőt.

Az összbevételt elosztva a látogatók számával megkapjuk, hogy minden egyes belépés 203 forint bevételt hozott, ami azt jelenti hogy a belépések 45% folyt be az oktatási intézményektől.

Támogatások az úszásoktatás és az úszósport irányába

Megjelentek olyan kritikák az önkormányzatunkkal szemben a…

Közzétette: Gyöngyösi Ferenc – 2020. augusztus 29., szombat

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares