Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A makói Fidesz alelnökeként függetlenként induló Szirbik Imre lett Kiszombor polgármestere, miután közel 50%-os részvétel mellett 60%-ot kapott. Ellenfele, Csanádi Ferenc azt kéri támogatóitól, hogy ,,lépjenek tovább, a falu így döntött“, ugyanakkor ,,kérjék számon a győztes választási programot”.

  • 22:14 A helyi választási iroda vezetője, Tenczerné Bajusz Ilona az MTI-vel közölte, hogy Szirbik Imrére 898-an voksoltak, Csanádi Ferencet 577-en, Tóth Antalt pedig 25-en támogatták.
  • 22:06 A Hárman a változásért képviselőcsoport tagjai telefonos értesítés alapján tudták meg az eredményt, a valasztas.hu-n továbbra sincs semmi, de legalább a polgármesterjelölteknek már szóltak telefonon. A nem hivatalos eredmény: Szirbik Imre 59.86%, Csanádi Ferenc 38.47%, Tóth Antal 1.66%.
  • 21:10 Bár gratulálnak a győztesnek és vannak bejegyzések, cikkek az eredményről, hivatalosan nem értesítették a jelölteket, legalábbis Csanádi Ferencet biztos nem
  • Csanádi Ferenc: ,,Jóval több szavazat van köztünk. Köszönöm a buzdítást. Kérjük számon a győztes programot és ne fordítsunk hátat a három képviselőnek, aki támogatott. Bízom benne, hogy a többség nem akarja feloszlatni a testületet. Tovább kell lépnünk, a falu így döntött.”
  • 20:45: èrtesüléseink szerint a négyből két szavazókörben is Szirbik Imre győzött.
  • A 18:30-as részvételi arány 47,11% volt. Az urnák 19 órakor zárultak, várjuk az eredményeket.
  • A 17 órai részvétel már magasabb, mint októberben urnazáráskor. Jelenleg 43,7%-os a részvétel, tavaly ilyenkor 36,46% volt, a nap végére pedig 40,5% lett.
  • A 15 órai részvétel magasabb, mint az októberi választáson. Akkor a választásra jogosultak 31%-a járult az urnákhoz, ma már 37,79% ez az arány.
  • A Fidesz folyamatosan telefonon hívogatja a kiszomboriakat – derül ki egy helyi lakos bejegyzéséből.
  • Előzmények: azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert Szegvári Ernőné (független) váratlanul lemondott az év elején. Még a járványhelyzet előtt Martonosi Szabolcs és Szekeres Krisztián bejelentette indulását, azonban később visszaléptek és Szirbik Imrét támogatják, aki bő egy éve lett a makói Fidesz alelnöke, a tavaly őszi választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe, most mégis függetlenként indult. Rajta kívül még Tóth Antal és Csanádi Ferenc nevét találjuk a szavazólapon (ők is függetlenként indultak.)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares