Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Külügyminisztérium állítása szerint sietnie kellett, ezért választotta a rendőrségi helikoptert az autózás helyett. (Kiemelt fotó: Szijjártó Péter Facebook)

Több hivatalos programjára is helikopterrel érkezik Szijjártó Péter külügyminiszter. Júliusban például a fővárostól 140 kilométerre lévő Tolnára repült úgy, hogy a szolgálati autóját utána küldték, hogy majd azzal jöjjön vissza. Ez már csak azért is érdekes, mert mintegy másfél órányi lett volna az út. A külügy azonban az RTL Klub kérdésére azt mondta, hogy a tolnai átadás előtt négy külföldi kollégáját fogadta, és csak odafele utazott helikopterrel.  

Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő ráadásul kiemelte, hogy Szijjártó rendőrségi, azaz állami helikoptert használt, és csak akkor megy így, ha a közfeladatai ellátásához az elengedhetetlen.

Az RTL Klub kérdéssel fordult annak érdekében, hogy megtudja mégis milyen gyakran utazik Szijjártó Péter helikopterrel és ez mennyibe kerül, de a Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium és az ORFK sem válaszolt a csatornának. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares