Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Magyarország esetében javasolt a legnagyobb arányban pénzügyi büntetést az Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az elmúlt négy évben. A strukturális alapok és az agrárpénzek kifizetéseinek közel 4 százalékát találták problémásnak, ami több mint tízszerese az uniós átlagnak – írja az Euronews.

Polt Péter diszlájkolja a vizsgálatot

Toronymagasan vezeti Magyarország az Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) éves jelentésében szereplő listát, amely az uniós források felhasználásánál tett pénzügyi ajánlásokról szól.

A rangsorban részletesen írnak arról, hogy a kifizetéseknél milyen arányban kér korrekciós lépéseket az Európai Bizottságtól az OLAF a szabálytalanságok és visszaélések miatt.

Magyarország esetében a felzárkóztatási alapok és az agrárpénzek 2015 és 2019 közötti összes kifizetésének 3,93 százalékát találták problémásnak és tettek javaslatot büntetésre. Mint említettük, az uniós átlag mindössze 0,36 százalék.

Még Románia és Bulgária is jobban áll

Érdemes megjegyezni, hogy még a sokszor rendszerszintű korrupcióval vádolt Románia (0,35 %) és Bulgária (0,33 %) is messze elmarad hazánktól.

Nem tudni, milyen ügyekről van szó

Az OLAF az egyes ügyek részleteiről nem közöl részleteket, az ajánlásokat csak az érintett tagállamok hozhatják nyilvánosságra. Ismerve a hazai viszonyokat, jó eséllyel nem fog kiderülni, pontosan melyik öt ügyben indult nyomozás Magyarországon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá