Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mondjuk a külföldi példákból kiindulva lehetne ingyenes is, de a makói és vásárhelyi 96 ezer forintos ár után már a hatósági árazás is előrelépés lehet.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja és rövid időn belül szeretné elérni, hogy hatósági árassá váljanak a koronavírus-tesztek.

Mint arról az elsők között beszámoltunk, a Csongrád Megyei Egészségügy Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményben a vizsgálat díja 96.460 forint mintavételenként. A szolgáltatók maguk dönthetik el, milyen áron dolgoznak, de a kormány ajánlása mindenesetre 30 ezer forint és a legtöbb helyen nagyjából ennyiért is végzik a tesztet.

Miután a horror ár az országos figyelem középpontjába került, a kórház honlapján megjelent egy tájékoztatás, hogy szünetel a tesztelés. A weboldalon azóta sincs új hír ezzel kapcsolatban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá