Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A pénzügyőrök egy szerb autóbusz ellenőrzésekor 850 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Szerbiából Ausztriába tartó menetrendszerinti buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és az utasok nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a fékek levegőtartályaiban mozgatás nyomaira lettek figyelmesek. A gyanús tartályokat kikötötték, majd felnyitották és azt látták, hogy azokat házilag átalakították. A rejtekhelyről összesen 850 doboz Chesterfield márkájú, adózatlan cigaretta került elő. A cigarettát az egyik sofőr magáénak vallotta.

A több mint másfélmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták. A hárommillió forintot meghaladó bírság kiszabása mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a járművezetővel szemben feljelentést tettek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares