Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az elhibázott ivóvízminőség-javító program évek óta nem került szóba. Most a város honlapjára felkerült egy tervezet, hogy hogyan fognak hozzá a rekonstrukcióhoz. A közlés szerint előfordulhat, hogy elszíneződik az ivóvíz.

Mint az ismert, a fideszes városvezetés az elhibázott ivóvízminőség- javító programért évekig az előző vezetést és dr. Buzás Péteréket hibáztatták. Valójában a társulás jegyzőkönyveiből pontosan kiderül, hogy a kivitelezés készültségi foka 2014. augusztus 31-én (másfél hónappal az önkormányzati választások előtt) 13,19% volt.

kivitelezést a KEVIÉP- A-HÍD konzorcium végezte Makón. Az A-HÍD Építő Zrt. korábban együtt dolgozott a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, Gönyüben több milliárdos beruházással bővítették a kikötőt. Igen, az a Mészáros. 

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere nyáron számolt be arról, hogy egyeztetést folytattak a projekt helyzetéről. A mai napon felkerült egy utcalista a mako.hu-ra, a tájékoztatás szerint ma kezdik el az ivóvízminőség-javító beruházáshoz kapcsolódó rekonstrukciós kivitelezési munkálatokat:

Tolózárak cseréje aknában:

Csanád vezér tér – Kecskeméti Ármin u. sarok
Kálvin u. – Hunyadi u. sarok
Szegedi u. – Kálvin u. sarok
Szegedi u. – Páva u. sarok
Lúdvári u. vége

Tűzcsapok cseréje:

Csanád vezér tér – Hollósy Kornélia u. sarok
Kálvária u. – József A. u. sarok
Kálvária u. 17.
Kálvária u. – Barcsai u. sarok
Kálvária u. – Kürt u. sarok
Kálvária u. – Móricz Zs. u. sarok

Gerinc vezeték és bekötő vezeték csere:

Ibolya u. (Kálvária u. – Béke tér közt)
Aradi u. – Nyizsnyai u. sarok
Kálvin u. – Hunyadi u. sarok
Szegedi u . – Páva u. saroktól a Szegedi u. Kálvin u. sarokig
Lúdvári u. vége

A közlemény szerint a kivitelezési munkálatok során időszakos vízkorlátozás, vízhiány előfordulhat. Az esetleges vízhiányról – amennyiben nem havária jellegű, – a lakosság kiértesítése minden esetben megtörténik.

Felhívják a figyelmet, hogy

,,a megváltozott hidraulikai viszonyok az ivóvíz esetleges elszíneződését okozhatják, amelynek egyébként semmilyen ismert egészségkárosító hatása nincs.”

A munkálatokat a Keviép Kft. megbízásából az ALFÖLDVÍZ Zrt. végzi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares