Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Újra magyarázkodnia kellett Szijjártó Péternek a luxusjachtozása miatt, ám ezúttal sem mondott újat. Vagyis továbbra sem tudni, a külügyminiszter állta-e a költségeket (amik egyáltalán nem lehettek csekélyek) vagy pedig ajándékot fogadott el, amit nem tehetett volna. (Kiemelt fotó: Németh Dániel – Atlatszo.hu)

A családdal és barátaival eltöltött szabadidőt a magánélete részének tekinti – újra csak ezt ismételte Szijjártó Péter, amikor egy sajtótájékoztatón az RTL Klub riportere a luxusjachtozásról kérdezte. Ismert, az Átlátszó számolt be róla, hogy a külügyminiszter nemrég azon a Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában álló Lady MRD nevű luxusjachton időzött, amelyet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében otthonosan mozgó személyek többször használtak az elmúlt években.

A miniszter ezúttal is azt hangoztatta, hogy élesen szétválasztja a magánéletét és a közéleti munkáját. Ez pedig a döntéseire is vonatkozik. – Soha egyetlen egy magánéletbeli momentum sem befolyásolta semmilyen munkában meghozott döntésemet – fogalmazott. Majd hozzátette, hogy ez a jövőben is így lesz.

Soha amióta itt dolgozom semmifajta olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve vagy azok mentén született volna meg. Igaz ez általánosságban és igaz a konkrét esetben

– fűzte hozzá. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy soha nem engedett maga köré „korrupt szándékkal rendelkezdő embereket”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares