Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A helyi Fidesz javaslatokat fogalmazott meg a koronavírus járvány megfékezése érdekében. Dr. Berényi Károly alpolgármester (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért), gyermekorvos hiányolja, hogy az érdemi megoldásban vállalt közreműködés legcsekélyebb jelét sem sejteti a javaslat, ugyanakkor az önkormányzatra hárít állami feladatokat is.

Berényi meglátása szerint okkal nagyobb probléma látszik máris az alapfokú oktatási intézményekben, az általános iskolákban. Az iskolaorvosi szolgálat nem tudja a járványügyi helyzetet kezelni, nincs „jogosítványa” hozzá. A tesztelés szükségességét a háziorvosokra bízza, jelen esetben a házi gyermekorvosokra. Ha a szülő akarja, akkor teszteltetheti a gyermekét, de 2 hétig semmi esetre sem mehet iskolába.

Egy másik pontra reagálva azt közölte: az Országos Tiszti Főorvosnőt tájékoztatták a legfontosabb orvosegészségügyi szakmai társaságok, hogy a járványhelyzet idején az egészségügyi alapellátásban dolgozók védőruházattal való ellátása állami feladat. Kezdetben magukat próbálták ellátni maszkokkal, védőruházattal, majd az önkormányzat 10 millió forint értékben rendelt szájmaszkokat és minden a városban dolgozó háziorvosnak kiosztott a védekezés első heteiben több ezret. Az önkormányzat arcvédő plexi pajzsokat oszt jelenleg is a háziorvosoknak, amilyeneket több alkalommal adott már a városi ügyeletnek is.

Hozzátette:

Az egészségügyi alapellátás biztosítása valóban az önkormányzat feladata, és van is jól működő alapellátása a városnak. De a járványveszélyben a védekezéshez szükséges anyagok biztosítása a magyar törvények szerint állami feladat.

Az uszodák bezárásával kapcsolatban megvárják az Országos Operatív Törzs javaslatát. A vízben fürdőzés, úszás közben a vírus terjedése kizárt, az uszoda zárt tereiben pedig kötelező már is a maszkhasználat.

A parkolás ingyenessé tételéről szóló korábbi kormányzati döntés sok milliós bevételtől fosztotta meg az önkormányzatokat. – Valószínű a kormánypárti vezetésű önkormányzatok sem nagyon dicsérték ezért a kormányt. Úgy tűnik, hogy most a Fidesz alapszervezetek kapták azt a hálátlan feladatot, hogy vegyék rá az önkormányzatot minderre – fogalmazott az alpolgármester.

Dr. Berényi Károly teljes bejegyzését itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá