Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A legfrissebb hírek szerint mégis Jakab Péter szeptember 5-étől a Jobbik elnöke. Ez azért fontos, mert szeptember 4-éig lehetett jelöltet állítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületben. Így egészen véletlenül egy napon múlt, hogy a Jobbik hivatalosan is jelölhesse Bíró Lászlót.

Emlékezetes, az origo.hu írta meg augusztusban, hogy elképzelhető, a Jobbik nem állíthat jelöltet a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel a pártban továbbra sem jegyezték be Jakab Pétert elnöknek.

Hiába választották meg január 25-én Jakabot, a bíróságnak 7 hónap is kevés volt, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra. Így a politikus hiába kapta meg az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én. Egyébként a végzés ellen fellebbezés nem érkezett, ezért július 25-én ennek jogerőre is kellett emelkednie. Egyvalami azonban nem történt meg: a kinevezése nem került átvezetésre a birosag.hu-ra.

A Fidesz ezután megtámadta az ellenzéki jelöltállítást. Azzal érveltek, hogy a Jobbik elnökének – jogerős bejegyző végzés hiányában – nincs joga pártja nevében aspiránst állítani. A Nemzeti Választási Bizottság helyt adott a Fidesz beadványának, a Jobbik azonban jelezte, a döntést a Kúrián támadják meg.

A Kúria elutasította a Jobbik felülvizsgálati kérelmét, ezáltal a párt nem állíthatott jelöltet az október 11-i tiszaújvárosi (Borsod 6.) időközi országgyűlési választáson.

A Jobbik kizárása ellenére Bíró Lászlót a többi ellenzéki párt hivatalosan jelöli, így az MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd és LMP logója ott lesz a szavazólapon.  

Mindezt magunk mögött hagyva érkezzünk meg tehát a jelenbe, amikor is a Jobbik elnöke, Jakab Péter közösségi média oldalán jelentette be, szeptember 5-étől hivatalosan is ő a párt elnöke. Jakab úgy fogalmazott:

A borsodi időközi választáson a kétharmadért remegő Fidesz minden létező eszközt bevetett, hogy Bíró László ne tudjon elindulni közös ellenzéki jelöltként. A kormánypárt arra hivatkozott, hogy a jelöltállítás határidejekor, szeptember 4-én Jakab Péter még mindig nem volt jogerősen a Jobbik elnöke. Hiába bizonyítottuk a fideszes Nemzeti Választási Bizottság és a fideszes Fővárosi Törvényszék előtt, hogy már rég jogerőre kellett volna emelkednie az elnökké választásomnak, nem kaptam meg erről a jogerős végzést, így bár Bíró László – hála az ellenzéki összefogásnak – 5 ellenzéki párt logójával ott lesz a szavazólapon, a Jobbik hivatalosan nem jelölhette. Mit ad Isten, ma megkaptuk a Fővárosi Törvényszék végzését: jogerősen is Jakab Péter a Jobbik elnöke. Hogy mikortól? Egyet találhattok. Szeptember 5. Biztos véletlen. Vagy csak működik a rezsim időérzéke. Hozzáteszem a miénk is. Október 11-én viszlát kétharmad, hajrá Bíró László.

Működik a rezsim időérzéke🍊

A borsodi időközi választáson a kétharmadért remegő Fidesz minden létező eszközt bevetett,…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. szeptember 14., hétfő

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá