Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Konkrétumot továbbra sem tudni, hogy mikor kerülhet vissza az osztály a makói kórházba, pedig a veszélyhelyzet már megszűnt.

Farkas Éva Erzsébet polgármester tegnapi tájékoztatójában a következőket mondta az osztályról:

,,Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a járványügyi időszak készenléti helyzetét lezárva,a járványügyi időszak végén a szülészet-nőgyógyászati osztály teljeskörű működése visszakerüljön a városunkba. Bízunk benne, hogy ez is majd rendeződni fog. Jelenleg a járóbeteg ellátást tudjuk biztosítani a szülészet-nőgyógyászat tekintetében a városunkban. A kórházi ellátást a hódmezővásárhelyi tagintézményben látjuk el.”

Mint az ismert, a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elrendelte a makói szülészet-nőgyógyászati osztály működésének szüneteltetését, az ultrahang és CTG vizsgálatokat a vizsgálatokat a hódmezővásárhelyi intézményben végzik.

A korlátozások előtti utolsó testületi ülésen a képviselők úgy fogadták el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza. A veszélyhelyzet megszűnt, de az osztály még továbbra sem került vissza. Június 22-én érdeklődtünk a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál, hogy állnak a tárgyalások, mikor kerülhet vissza, de választ nem kaptunk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares