Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki 2020. szeptember 16-án, a hajnali órákban, Szegeden betört egy belvárosi lakásba – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a lakásba annak nyitott ablakán keresztül, a félig leengedett redőnyt felfeszítve mászott be, miközben társa az utcáról figyelt. A férfi nyolc darab női táskát vett magához, a bennük lévő pénztárcával és készpénzzel illetve mobiltelefonnal együtt. A táskákon felül egy üveg rumot is meglátott, ezért társának azt is kiadta, majd az ablakon át távozott a lakásból.

A szegedi rendőrök állampolgári bejelentés alapján a férfit még aznap délelőtt azonosították, majd az előlük egy szegedi lakóház 4. emeleti, lezárt padlására bújt gyanúsítottat el is fogták. A telefon kivételével az eltulajdonított tárgyakat tőle lefoglalták, így a lopással okozott kár részben megtérült.

A dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a korábban már többször büntetett gyanúsított letartóztatására az elrejtőzés ténye és veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt. Bűntársa szabadlábon védekezik.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján megtartandó ülésen fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares