Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola 16 tanulóját Georgiádes Márta tanítónő hozta Makóra. A gyerekek már tanulnak szorobánon számolni. Ez az előadás arra volt hivatott, hogy motiválja a gyerekeket, azért, hogy még jobban ragaszkodjanak, megszeressék a szorobánt – tájékoztatta oldalunkat Vajda József, a makói Első Szorobán Alapítvány vezetője.

A gyerekek péntek reggel Szegedről érkeztek, előtte egy napot a Vadasparkban töltöttek. A makói bemutató 10 órakor kezdődött. Az asztalon golyós számolóeszközök, abakuszok voltak és a régebbi korok számolóeszközei is helyet kaptak: csomózott bőrszíjak, ékírásos agyagtáblácskák. A golyós eszközökkel történő ismerkedéskor az európai abakusz elődjéből, a római abakuszból indultak ki, majd következett a “Selyemút” és egyre Keletebbre haladtak. A szláv nyelvterületen az oroszok szcsoti nevű eszköze, a kinaiak szuan-pan eszköze és végül a japán szorobán került felmutatásra.

A gyerekek az elméleti ismeretek után a kezükbe foghatták ezeket az eszközöket, magyarázatot kaptak arra, hogy melyiket hogyan kell használni. Ebben Vajdáné Bárdi Magdolna pedagógus volt a segítségükre.

A helyszín a Maros-parti camping volt. – Nagyon köszönjük a camping vezetőjének, hogy segítséget nyújtott azzal, hogy helyet biztosított. A vírusterhes időkben nagyszerű ötlet volt, hogy a gyerekekkel szabad térben találkozzunk – fogalmazott oldalunknak Vajda József.

A délelőtti gyakorlás után az ebéd következett, majd a gyerekeket a kalandpark és a lombkorona sétány várta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares