Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A magyar néppárt elkötelezett amellett, hogy ne kerülhessenek teljes társadalmi csoportok az út szélére –  írta közös közleményében Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik családügyi és nőpolitikusa, és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke. (Kiemelt fotó: több mint 1500 turisztikai dolgozó demonstrált szeptember 11-én Budapesten a turizmus megmentésért és a turisztikai szektor munkahelyeinek megtartásáért.)

Köztudott, hogy Európa országai megoldások sorát dolgozták ki az ágazatban dolgozók érdekében, eközben Magyarország jelenlegi kormánya ezt elmulasztotta, sőt, miután elvonta az önkormányzatok forrásait, cinikus módon a fővárosi önkormányzatra mutogat a kérdésben.

– fogalmaznak.

A Jobbik, mint keresztényszociális megközelítésből a problémára kifejezetten érzékeny párt, nem csak a turizmus megmentéséért rendezett demonstrációkon vett és vesz részt, de

teljeskörű megoldási csomagot dolgozott ki a kérdésben – közlik –, amelyet az érintettekkel való részletes egyeztetést követően haladéktalanul letesznek a parlament elé.

Egyrészt az ágazatban dolgozók kieső jövedelmének 80 százalékát minden körülmények között ki szeretnénk pótolni, erre hoztuk létre a Magyar Munkahelyvédelmi Alap konstrukcióját, a szükséges források megjelölésével együtt. A támogatást nem feltétel nélkül, de a munkahelyek megtartásának szándékával biztosítanánk, ugyanakkor kiterjesztenénk azokra is, akik már elveszítették az állásukat. Ezen felül nyitottan állunk az európai megoldási kísérletek meghonosításához: a hazai vállalkozásoknál felhasználható éttermi és szállásutalványokra, valamint a turisztikai célpontokat kedvezményező és a kulturális rendezvényeket támogató költségvetési alap létrehozására – amennyiben a szisztéma teljes körűen összehangolható a járványügyi védekezés követelményeivel

– közölték.

A Jobbik úgy gondolja, ezernyi lehetőség kínálkozik arra, hogy okos átszervezéssel életben lehessen tartani az ágazatot, segíteni munkavállalóit a járványügyi veszélyhelyzet végéig.

Ehhez azonban meg kellene fogni a kormányzati piramisépítések és cicomaberuházások egy részét, a rájuk fordított milliárdokat pedig átcsoportosítani ide, a magyar munkavállalók védelmére. A Jobbik letette a voksot, a dolgozók, adófizetők pártján áll, és itt is marad. Várjuk a rajtvonalhoz az oligarchákat kedvezményező kormányt is

– vélekedik a magyar néppárt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares