Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vád szerint Mondok József 35 millió forintos uniós támogatást felhasználva épített egy vadászházat Izsákon, de ahelyett, hogy civil turistákat látott volna vendégül, inkább családostul beköltözött az igényesen kivitelezett ingatlanba, sőt a vád szerint a ház körül egy közmunkás tartott rendet. Hétvégén időközi választást tartottak a településen, ahol fölényesen nyert.

A városban azért kell időközi polgármesterválasztást tartani, mert a nyár elején autója megrongálása miatt lemondott Kutas Tibor. Ő 2019 őszén az ellenzéki pártok támogatásával indulva szűken, 39 szavazattal nyert a fideszes Mondok Józseffel szemben. A Fidesz most újra Mondokot indította, vele szemben Varga István képviselő indult.

A 4803 izsáki választópolgárból 2548-an mentek el a szavazni: 1491 szavazat érkezett Mondokra, 1035 pedig Vargára.

A Kecskeméti Járásbíróság jelenleg is eljárást folytat ellene „költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények” miatt. Mondok József azzal védekezik, hogy 2018-ban a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság másodfokon felmentette őt és arra jutott, hogy a lefolytatott ellenőrzés több ponton szabálytalanul zajlott, valamint a bíróság álláspontja szerint téves megállapítás volt, hogy a politikus saját célra használja a vadászházat, hiába a családi berendezkedés, a civileknek szóló hirdetések hiánya és az elenyésző számú bejelentett vendég.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares