Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Rendkívüli ülést tartottak Kiszomboron, ahol hivatalba lépett Szirbik Imre polgármester és Gazsi Gábor István képviselő. Szirbik Szekeres Krisztiánt javasolta alpolgármesternek, azonban titkos szavazáson a képviselők többsége ezt nem támogatta.

Bíró Sámuelné, a HVB elnöke ismertette az időközi polgármesterválasztás eredményét, majd Szirbik Imre letette polgármesteri esküjét. Az ő megválasztása miatt a testületben megüresedett egy hely, ide a tavaly ősszel a be nem került, de legtöbb szavazatot kapó képviselőjelölt, Gazsi Gábor István ült be.

Az alpolgármester személyére Szirbik Imre tett javaslatot, azonban a titkos szavazáson hárman támogatták, négyen pedig nem, így Szekeres Krisztián nem lett megválasztva. Az alpolgármester személyére a következő testületi ülésen tesznek javaslatot.

Szirbik Imre társadalmi megbízatásban vállalta a polgármesteri tisztséget, ugyanakkor az önkormányzati törvény miatt minimum tiszteletdíja 274 ezer forint, költségtérítése 41 ezer forint lehet. Kérte, hogy érintettsége miatt zárják ki a szavazásból, azonban egy képviselő sem támogatta kérését. Végül egyhangúlag, 7 igennel elfogadták a polgármester tiszteletdíját és költségtérítését.

Az ülésen jelen volt Szegvári Ernőné, lemondott polgármester, valamint Szirbik ellenfele, Csanádi Ferenc is.

A rövid testületi ülést élőben közvetítettük Facebook oldalunkon. Azonban az ülésen nincs hangosítás, így a visszanézést fej-, vagy fülhallgatón ajánljuk:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares