Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Pedig Juhász Tünde kormánymegbízott májusban még azt mondta, hogy egy-két millió forintos költséggel jár majd az átnevezés. A forrás átcsoportosításáról szóló kormányhatározatot személyesen Orbán Viktor hagyta jóvá.

A legfrissebb Magyar Közlönyben olvasható, hogy a megye átnevezésével összefüggő költségek fedezéséhez 35 millió forintot biztosítanak. Például 4,4 millió forintot kap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, 6,4-et a rendőrség, 1,6-ot a katasztrófavédelem. 10,5 millió forintot a Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások jogcímcsoport javára fordítják, a NAV-nak is jut 1,5 millió, az államkincstárnak 2,4 millió forint. Szociális és gyermekvédelmi intézményrendszer, valamint gyógyító-megelező ellátás szakintézet több mint 5 millió forintot kap az átnevezés költségei miatt.

Juhász Tünde korábban arról beszélt, hogy a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares