Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Csütörtökre eltűnt a Facebookról az egyik legismertebb magyar „vírustagadó”, Gődény György (Dr. Gődény) alapította Normális élethez ragaszkodók nevű csoport, és ugyancsak elérhetetlen a vírus veszélyességét korábban többször tagadó Lenkei Gábor több mint 100 ezer követővel bíró oldala, ahogy az Apaszív nevű, maszkellenes oldal is. (Kiemelt fotó: Képernyőkép Gődény György YouTube-videójából.)

A járvány terjedésével párhuzamosan elszaporodtak a fertőzést összeesküvés-elméletként, átverésként beállító, a pandémiát tagadó, a maszkviselést pedig megtagadó csoportok. A kamupártok állami támogatása kapcsán korábban a hírekbe került, gyógyszerészként végzett Gődény György állt a vírusszkeptikusok élére, több műsorban vitázott szakemberekkel, és tüntetést is szervezett a Szabadság térre, hogy állítása szerint az emberek kinyilváníthassák normális élethez való ragaszkodási szándékukat.

Lenkei Gábor, a magát nyíltan szcientológusnak valló, vitaminokat forgalmazó üzletember tavasszal többször is relativizálta a koronavírus-járvány veszélyeit. – A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus. Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek. Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel. A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus – írta egy posztjában. Majd hozzátette, belefeküdhetne egy kád koronavírusba, akkor sem lenne semmi baja. A vírus nem veszélyes, csak annak lesz baja tőle, aki fél – mondta.

A Facebook nem indokolta döntését, de azzal, hogy több vírustagadó oldal egyszerre tűnt el, vélhetően az álhírek terjesztése miatt léphettek. A Normális élethez ragaszkodók 2. és a korábban Maszktalanok (most már MKTLNK) elnevezésű csoportok továbbra is működik.

Gődény György nem pusztán egy fitneszvlogger, hanem egy Közös Nevező nevű bizniszpárt alapítója is egyben.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares