Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

,,Egész évre jellemző volt a nagyarányú fluktuáció” – olvasható a makói polgármesteri hivatal tevékenységéről szóló beszámolóban a Pénzügyi Iroda kapcsán. Erről a szerdai testületi ülésen szavaznak majd a képviselők.

A hivatal Pénzügyi Irodája kettő csoporttal működik: Számviteli csoport és Adócsoport. A beszámolóból kiderül, a Számviteli csoport munkáját az előző évben 15 fő látta el, jelenleg 12-en vannak. Közülük 1 fő tartósan beteg, 1 pedig rövidesen szülési szabadságra megy.

,,Egész évre jellemző volt a nagyarányú fluktuáció. Nehéz az államháztartási számvitel területére megfelelő tudással és végzettséggel rendelkező szakembert találni.”

– írja meglepő őszintességgel a beszámoló.

Hogy nagy a dolgozók cserélődése a Makói Polgármesteri Hivatalban, az nem újdonság. Tavaly júniusban Bercsik Mária könyvvizsgáló a testületi ülésen elárulta, hogy a pénzügyi csoport vezetője és annak helyettese is távozott. 2014 ősze óta pedig már az ötödik jegyző dolgozik Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett. A 2014-es hivatali őrségváltás után több szakembert is elküldtek, de akik a helyükre érkeztek, már azok közül is többen távoztak.

A fluktuációnak van az egyik legtöbb veszélye egy adott szervezet működésére

A fluktuacio.hu oldal szerint negatív hatásként lép fel a pénzügyi veszteség, tudás- és képesség veszteség, munkaszervezési és működési zavarokat okozhat, valamint a több embert érintő, folyamatos távozási hullám elbizonytalaníthatja a maradókat abban, hogy racionálisan döntenek-e, ha maradnak (csoportdinamikai problémák).

Ugyanakkor pozitívum, ha motiválatlan és gyenge képességű munkatársak távoznak és az új dolgozó új tudást, szemléletet hoz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares