Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ülésezett a városi operatív stáb Vásárhelyen. Itt kiderült, hogy nincs pontos adatuk a fertőzöttek számáról, mert nem kapnak értesítéseket a kormányhivataltól. (Fotó: a piac Hódmezővásárhelyen – A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos elmondta, hogy nagyon sokan hívják a praxisát továbbra is, elsősorban igazolások miatt keresik meg őt a szülők. A szokványos vírusos betegségek most is megvannak, a betegségeket a tünetek elmúltáig otthon kell kiheverni, de az előírt 10 napot csak abban az esetben muszáj otthon tölteni, ha a gyermek covidos környezetben volt, vagy felmerül a coviddal fertőzöttség gyanúja. Városi szinten 30-40 főnél tarthatunk a pozitív esetek tekintetében, de sajnos nincsen megbízható adatunk, mert értesítéseket a Kormányhivataltól továbbra sem kapunk. Kérjük a háziorvosokat, hogy önkéntes jelleggel tájékoztassanak minket a praxisaiban felmerülő pozitív esetekről, hogy pontosabb képünk legyen a helyzetről – fogalmazott.

Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy a Vásárhelyen karanténban lévők száma alig változott, jelenleg 108 fő tartózkodik házi karanténban. Ezzel kapcsolatban szabálysértés nem történt.

Dr. Laczkó Judit, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője elmondta, hogy az elmúlt héten összesen 9 esküvőt és egy névadót tartottak, melyek során nem merült fel probléma a járványügyi óvintézkedések betartásánál.

Az óvodákban, a Kapcsolat Központ intézményeiben nem történt fertőzés.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares