Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Várhatóan november közepéig újabb közgyűlést hív össze az Alföldvíz Zrt. A tulajdonosok többsége tartózkodott a cég pénteki közgyűlésén, ahol a cég mérlegbeszámolójának elfogadása és a társaság alaptőkéjének leszállítása volt a két fő napirendi pont – tudatta az MTI a közműcég közleménye alapján.

A pénteki közgyűlésre elkészített előterjesztés szerint a cég forrásbevonás hiányában nem zárja ki a gazdasági ellehetetlenülését. A Békés, Csongrád–Csanád, Bács–Kiskun és Hajdú–Bihar megyékben szolgáltató Alföldvíz nem lát más gazdasági megoldást a társaság tőkeszerkezeti egyensúlyának helyreállítására, mint a több mint 3,8 milliárd forintos alaptőke leszállítását 1,25 milliárd forintra. Emellett számottevő értékű saját részvényét is bevonná a pénzügyi mérleg javítása végett. A mérlegbeszámoló-tervezet szerint az Alföldvíz üzemi tevékenységének eredménye 2019-ben 647,8 millió forint veszteség, az adózott eredmény mínusz 2,7 milliárd forint.

Az Alföldvíz Zrt. januárban 1,7 milliárd forintos alaptőke-emelési kéréssel fordult a tulajdonos önkormányzatokhoz a működéshez szükséges forrás megteremtése érdekében, ám a kérést forrás hiányában a részvényesek elutasították.

A legnagyobb tulajdonnal, 32,8 százalékkal Békéscsaba rendelkezik, az állami tulajdonrész 28 százalékos.

Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, 541 ezer ember ellátásáról gondoskodik, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares