Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt időszakban nem voltak egyeztetések a polgármester és a képviselők között, ez azonban változni látszik, így a testület titkos szavazáson, zárt ülésen egyhangúlag szavazta meg az új alpolgármestert a keddi testületi ülésen.

Tenczerné Bajusz Ilona jegyző ismertette: a kormányhivatal mulasztási pert is indíthat, ha nem választ alpolgármestert a testület megadott határidőig. Ahogy múlt héten, úgy Szirbik Imre polgármester ezúttal is Szekeres Krisztiánt javasolta. A titkos szavazás és zárt ülés után kiderült, a testület mind a hét tagja támogatta Szekeres kinevezését.

Az alpolgármesteri tisztséget társadalmi megbízatásban vállalta, ugyanakkor a törvény szerint havi 164 ezer forint tiszteletdíjra és 24 ezer forint költségtérítésre jogosult.

A további napirendi pontokban megszavazták, hogy csatlakoznak a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz; 4 Ft/m2-re emelik az önkormányzati tulajdonban lévő földek bérleti díját; támogatták az új körzeti megbízott, Rakity Aurél kinevezését; megkötötték a bérleti szerződést a lángosos büfékocsi elhelyezéséről és kiderült, 112 óvodás kezd októberben a helyi intézményben. Az ülésen tájékoztatót tartott Dr. Lakatos-Tóth Andor járási hivatalvezető a Makói Járási Hivatal Kiszomboron végzett tevékenységéről.

Az ülést élőben közvetítettük Facebook oldalunkon, ugyanakkor a hangosítás hiánya miatt fej,- vagy fülhallgató szükséges lehet hozzá:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares