Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Jobbik sajtóközleményében azt írja: Orbán Viktor kényszerhelyzetbe került és nagy nehezen felismerte, hogy szükség lesz orvosokra a következő hónapokban, de jobb, ha tudja: ápolókra is.

“A Jobbik, mint valódi néppárt, a szakma álláspontjával összhangban, már hosszú évek óta követelte az egészségügyi dolgozói bérek gyors és radikális emelését. Üdvözöljük a béremelést, de azt nem értékelnénk túl. Ez ugyanis még mindig azt fogja jelenteni, hogy egy orvos Európa nyugati országaiban ugyanúgy a többszörösét keresi meg a magyar kollégáihoz képest. Az egészségügyi szakdolgozók bérének pedig a megduplázása is kevés lenne.”

– olvasható a párt közleményében.

A Jobbik szerint Orbánnak nem Brüsszelt kellene kéthavonta kamuból megállítania, hanem a magyar emberek bérének kiegyenlítéséért, a bérunióért kellene harcolnia nap mint nap.

“Szomorú, hogy egy ilyen súlyos válsághelyzet kell ma ahhoz, hogy az orvosok bérét rendezzék, úgy, hogy a szakdolgozók bére most sem kerül érdemi emelésre. Reméljük, ahhoz nem kell sok magyar honfitársunknak éhen halnia, hogy rájöjjön a kormány, általánosságban is fel kell zárkóztatni a magyar béreket. Az első lépés után a kormány remélhetőleg élni fog a lehetőséggel, hogy a hálapénzzel leszámoljon, és végre az ápolók, szakdolgozók is komoly fizetésemelésben részesülhessenek.”

– írják.

Bízzunk benne, hogy a jövőben nemcsak akkor jut a kormány eszébe az egészségügyi dolgozók sorsa, amikor egy világjárványban elengedhetetlen szükség van a segítségükre, hanem békeidőben is

– zárták közleményüket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares